Sommarföretagarna i Östersund 2020!

Vill du ha roligt, lära dig mycket och samtidigt tjäna pengar?        

Sommarföretagarna är din chans!

Har du har rätt ålder för att söka kommunalt sommarjobb så kan du, själv eller tillsammans med kamrater, i stället driva ditt eget företag under sommaren! Som Sommarföretagare får du stöd att komma igång, utveckla dina idéer och du kommer att lära dig massor om företagsamhet och entreprenörskap på ett garanterat roligt sätt!

I PROGRAMMET INGÅR:
Startaktivitet under vårterminen

En veckas kickoff där du får hjälp av våra coacher att komma igång
Hjälp och coaching under hela programmet
Nätverk och mentorer som hjälper dig
Försäkring
Startbidrag, 2000kr/person
Avslutningsaktivitet

Sommarföretagarna genomförs av handledare från Jämtlands Gymnasiums ekonomer, och sträcker sig över 3 sommarveckor. Ert företag kommer att få en egen coach, en ungdomshandledare som själv varit Sommarföretagare, i bakgrunden finns en huvudhandledare som stöd. Huvudhandledarna är lärare eller annan vuxen med god erfarenhet av företagsamhet. Varje företag skall även ha en rådgivare ute i arbetslivet.

Första veckan är en introduktionsvecka där du får lära dig grunderna i företagande, sedan driver du tillsammans med några kamrater ditt företag. Efter projekttiden väljer ni att lägga ner ert företag, eller fortsätta på egen hand.

Du får ingen lön, men ett startbidrag på 2000kr/deltagare och fri tillgång till datorer, telefon och kopiator. Ert kontor har ni på Wargentinsskolan. Sommarföretagarna söks på samma sätt som kommunala feriearbeten,  https://www.ostersund.se/naringsliv-och-arbete/jobba-i-ostersunds-kommun/feriepraktik.html

Programmet börjar måndag 15 juni kl. 0900 i Wargentinrummet!

Frågor ?  Ring 073-0488575, maila tomas.hjelm@jgy.se

Vi ses i sommar!

%d bloggare gillar detta: